Kuchnia Domowa

ul. Poznańska 4
74-200 Pyrzyce

Biuro: 505 511 002
Zamówienia: 508 962 907

JAJKA

Świeże jajko włożone do szklanki z wodą opada na dno, tygodniowe unosi się na powierzchni. Aby nie popękało w czasie gotowania, należy je włożyć do zimnej, osolonej wody. Skorupka łatwo odejdzie, jeśli po ugotowaniu ostudzimy jajko w zimnej wodzie. Sadzone jajka będą szkliste, jeśli nie osolimy ich na patelni, a dopiero na talerzu.

b_250_150_16777215_00_images_jajka-faszerowane-f6403daa6bc7aa384825f890a1517d76_blowup_vegeta.jpg

Czy wiesz że...

Nie musisz obawiać się owoców o grubej niejadalnej skórce, takich jak awokado. Ewentualne nieczystości nie są w stanie przeniknąć do wewnątrz, pod warunkiem jednak, że owoc nie jest

Więcej…